Elokuva-arvostelu: Midway

Elokuva kertoo yhdestä maailmanhistoria merkittävimmistä käänteistä. Pearl Harborin hyökkäys oli vasta alkua – käänteentekevä taistelu käytiin Midwaysaarten lähistöllä Yhdysvaltain ja Japanin välillä.

Midway on elokuva, joka perustuu tositapahtumiin, mutta elokuvan kerronta on kuitenkin elokuvaa. Se antaa kuvan USA:sta juuri ennen sotaa ja tilanteesta Tyynenmeren rintamalla sodan puhjetessa. Japanilaiset yllättivät amerikkalaiset housut puolitangossa, mutta isolla maalla oli isot materiaalivarastot ja nopeasti vuoden 1942 aikana amerikkalaiset lähettivät mm. pommikoineta lentotukialusten kansilla taisteluun, eli Doolittlen pommikoneilla oli oma osuutensa elokuvassa, joka oli pitkälti amerikkalaisten esittelyä, mutta japanilaisten politikointi sai myös oman osansa. Kuinka moni esimerkiksi oli tietoinen siitä, että 80 % japanilaisten öljystä tuli USA:sta.

Amerikkalaisten pommikoneiden Tokio pommitus oli amerikkalaisten moralille melkoinen buustaus. Mutta japanilaisten Midway-operaatio melkein onnistui… Kiitos amiraali Nimitzin päätösten, sota sai toisen suunnan ja siitä elokuvassa on kyse.

Näyttelijät:

Ed Skrein
Patrick Wilson
Woody Harrelson
Luke Evans
Mandy Moore

Ohjaaja:
Roland Emmerich

Midway ei ehkä ole saanut korkeita pisteitä arvostelijoilta, mutta elokuva on aivan katsottava sotaelokuva, jos tykkää elokuvasta, joka seuraa kohtuullisenkin hyvin tositapahtumia.

Arvostelu 8/10

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.