Anna Erikssonille Espoo Ciné -palkinto

Anna Erikssonille on annettu järjestyksessään toinen Espoo Ciné -palkinto hetki sitten Espoo Ciné -avajaisgaalassa. Palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai taholle, joka edistää kotimaista elokuvakulttuuria kohti monimuotoista eurooppalaisuutta. Palkinnon jakava jury koostuu Espoo Cinén hallituksen jäsenistä. Palkinnon jakoi ensimmäisen Espoo Ciné -palkinnon viime vuonna saanut Paula Vesala.

Tuomariston mukaan Anna Eriksson on rämäpäisesti ottanut pitkän muusikkouransa jälkeen elokuvan haltuun tavalla ja tyylillä, joka asettuu tietoisesti kotimaisen elokuvan totunnaisen mitta-asteikon ulkopuolelle. Eriksson ei ole pelännyt laittaa itseään likoon eurooppalaisena elokuvantekijänä tähänastisissa ohjauksissaan, Marilyn-myyttiä myllänneessä M:ssä (2018) sekä Locarnon elokuvajuhlilla avanneessa W:ssä (2022), jotka etenevät enemmän hätkähdyttävän kuvaston ja sen tunnelman kuin suoraviivaisen tarinankerronnan voimalla.

Tuomaristo kertoo Annan olevan rohkea, sillä hän on huipulla ollessaan vaihtanut suuntaa ja noussut kansainvälisesti merkittäväksi nykytaiteilijaksi uudella urapolullaan. Hän on poikkeuksellisen monipuolisesti lahjakas sekä peloton kritisoimaan taiteiden ja kulttuurin kenttää, minkä lisäksi hän on haastanut suomalaista käsitystä taiteessa teoksillaan ja kannanotoillaan.

Espoo Ciné esitää Kino Tapiolassa 22.10.2022 kello 14.00 palkinnon kunniaksi juhlanäytöksen, jossa nähdään Anna Erikssonille tärkeä eurooppalainen elokuva, Pier Paolo Pasolinin Matteuksen evankeliumi (1964) sekä Erikssonin oma elokuva W.  Hän on itse paikalla esittelemässä molemmat elokuvat. Liput näytökseen tulevat myyntiin lähempänä ajankohtaa, ja siitä tiedotetaan erikseen.

Palkinnon arvo on € 3000 lahjakortti Valofirman elokuvakalustovuokraamoon.

Festivaalilippuja saa ovelta tai osoitteesta
https://espoocine.fi/fi/liput
espoocine.fi
https://www.instagram.com/espoocine/
https://www.facebook.com/espoocine
https://www.kinotapiola.fi/

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.