Katso Aleksi Salmenperän KUPLA-elokuvan traileri

Neljästi Jussilla ja kahdesti Kultaisella Venlalla palkittu ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Salmenperä on saanut tunnustusta myös lukuisilla muilla palkinnoilla ja ehdokkuuksilla useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Puhuttelevista elokuvistaan tunnetun, Suomen persoonallisimpiin ja arvostetuimpiin elokuvantekijöihin lukeutuvan Salmenperän lämminhenkinen draamakomedia Kupla saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 25.11.2022.

Salmenperän Kupla kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Salmenperä ja Reeta Ruotsalainen.

Kuplan rooleissa näyttelevät Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Amos Brotherus ja Anna-Maija Tuokko. Elokuvassa nähdään myös muun muassa Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen ja Saara Pakkasvirta.

Elokuvassa 16-vuotias Eveliina (Leppikorpi) näkee sattumalta äitinsä (Haapkylä) suutelevan toista naista (Tuokko). Vanhempiensa eroa peläten hän päättää puuttua tilanteeseen, lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

Eveliinan elämässä onnistumisen mittariksi muodostuu isän (Korpela) ja äidin pysyminen yhdessä. Hänen mielestään paras keino tuhota äidin avioliiton ulkopuolinen suhde ja lähentää vanhemmat uudelleen on vaikeuksiin joutunut teinitytär.

Niinpä Eveliina heittäytyy moniongelmaiseksi. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä. Silti Eveliina varjelee suunnitelmaansa viimeiseen asti ja omat salaiset selviytymiskeinonsa on aikuisillakin — kunnes kupla puhkeaa.

– Olen jo pitkään halunnut tehdä elokuvaa nuorten näkökulmasta ennen kuin on liian myöhäistä. Ennen kuin lopullinen ”setääntyminen” eristää minut nuorten todellisuudesta ja estää minua ymmärtämästä teinin sielunelämää. Ja kuten kaikki vanhemmat tietävät, se ei ole helppoa edes kirkkaimpina vanhemmuuden hetkinämme. Voimme vain yrittää ymmärtää, Salmenperä pohtii.

– Kuplassa näkökulma on 16-vuotiaan tytön, joka ei puolestaan suostu ymmärtämään vanhempiensa todellisuutta ja pyrkii muuttamaan sen haluamakseen. Poikkeuksena aikaisempiin elokuviini halusin, että tästä tarinasta jää toiveikas ja armollinen olo.

Elokuvan on tuottanut Minna Haapkylä / Rabbit Films ja sen levittää ja markkinoi Aurora Studios.

Kupla on humoristinen ja koskettava draamaelokuva, josta jokainen, joka elää perheessä, voi tunnistaa itsensä. Se näyttää elämän ja seksuaalisuuden yllätyksellisyyden ja moninaisuuden ja antaa meidän armollisesti nauraa itsellemme, olimme sitten 15 tai 50 vuotta, kuvaa näyttelijä ja tuottaja Haapkylä Kuplaa.

– Aleksi Salmenperä on Suomen taitavimpia ohjaajia ja hän laittaa aina oman persoonansa likoon kuvauksissa. Hän on upea henkilöohjaaja ja tunnelman luoja. Aleksin kanssa työskentely niin tuottajana kuin näyttelijänäkin on aina äärimmäisen palkitsevaa.

Tämän syksyn aikana Kupla sai maailmanensi-iltansa Espoo Ciné -elokuvafestivaalin kotimaisena juhlaelokuvana ja se nähtiin myös Rakkautta & Anarkiaa -elokuvajuhlilla. Lokakuussa elokuva esitetään Heartlandin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Lisää lehdistövalokuvia, elokuvan mediainfo ja lehdistötilaisuudet julkaistaan syksyn kuluessa. Haastattelupyyntöjä ja materiaalijulkaisutoiveita voi esittää elokuvan tiedotukseen jo nyt.

KUPLA

Elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 25.11.2022

Rabbit Films on Suomen johtavia itsenäisiä tuotantoyhtiöitä. Se kehittää originaaleja tv-formaatteja ja tuottaa sekä draama- että komediasarjoja ja koko illan elokuvia sekä suomalaista prime time -televisioviihdettä. Rabbit Filmsin kehittelemiä ohjelmia on palkittu useita kertoja mm. Kultainen Venla ja Formaatti-Finlandia -palkinnoilla. Kansainvälisesti Rabbit Fimsin ohjelmia on esitetty yli 200 territoriossa. Rabbit Filmsin ideologia on aina perustunut itseensä uskomiseen, rohkeuteen ja unelmien toteuttamiseen. Se on kantanut yrityksen tähän päivään saakka ja Rabbit Filmsin kasvaessa tuo ajatusmaailma on vahvistunut entisestään.

Aurora Studios on pitkien elokuvien ja tv-sarjojen kehittelyyn, rahoitukseen, tuotantoon ja levitykseen panostava yhtiö, jonka tytäryhtiöitä ovat myös mm. Helsinki-Filmi, Cinemanse sekä Aurora Pictures. 

Finnish Impact Film Fund (FIFF) on laadukkaiden kotimaisten elokuvien ja sarjasisältöjen toteutumista mahdollistava yksityinen pääomarahasto, jonka sijoittajina toimivat Föreningen Konstsamfundet, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Saastamoisen säätiö sekä Aurora Studios Oy:n omistajat. Rahasto on mahdollistanut osaltaan myös Kuplan toteutumisen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.