Kolme suomalaista yhtiötä liittoutuu kotimaisten independent-yhtiöiden allianssiksi

Intervisio on tehnyt syyskuussa 2022 strategisen sijoituksen kahteen yrittäjävetoiseen suomalaiseen tuotantoyhtiöön, Podzilla Studiosiin ja Take Two Studiosiin. Intervisio on vuonna 2000 perustettu tv-tuotantoyhtiö, jonka omistavat Antti Seppänen ja Juha Tynkkysen ja Saku Tuomisen T&T Enterprises. Pitkän linjan riippumaton tuotantoyhtiö keskittyy tällä hetkellä korkealaatuisiin dokumenttisarjoihin (Kekkonen, Koivisto, Kylmän sodan Suomi, Suomi on ruotsalainen/venäläinen/suomalainen/metsäläinen/maalainen, Jokerit), mutta sen historiaan mahtuvat myös niin Suomen levinnein tv-formaatti Staraoke (ainoa suomalainen EMMY-palkittu ohjelma) kuin edelleen pyörivä Tilt-ohjelma.

”Olemme hyvin innoissamme näiden kolmen yhtiön muodostamasta allianssista. Intervisiolle osakkuus Take Two Studiosissa ja Podzillassa tarjoaa väylän erityisesti kv-, draama-, dokumentti- ja viihdetuotantoihin liittyvien ideoiden yhteiskehitykseen ja -tuotantoon. Meille on tärkeää, että kokonaan kotimaisten yhtiöiden kehittämien ohjelmien oikeudet saadaan pysymään Suomessa”, sanoo Intervision toimitusjohtaja Antti Seppänen.

Joonas Hytösen ja Suvi Oja-Heiniemen perustama Podzilla Studios aloittaa toimintansa 1.10.2022. Yhtiö tuottaa pääasiassa non-scripted faktaa ja viihdettä, dokumenttisarjoja ja podcasteja suomalaisille ja kansainvälisille asiakkaille. Podzillan tunnuslause on “everything bingeable”. Hytönen on toiminut viimeiset kymmenen vuotta Suomen suurimpien tv-tuotantoyhtiöiden toimitusjohtajana, ensin Banijayn ja sitten Fremantlen, Oja-Heiniemi taas on viimeksi vaikuttanut Suomen Warner Televisionin myynnin ja kehityksen johtajana.

”Kun on kymmenen vuotta ollut turvallisesti palkkatoimarina kansainvälisten formaattitalojen yhtiöissä, on hyppy yrittäjäksi luonnollisesti valtava. Siksi on ensisijaisen tärkeää ympäröidä itsensä ihmisillä, joilla on de facto -näyttöjä menestyksestä tässä taiteenlajissa. Sen lisäksi, että olemme tässä havainneet olevamme aika samanhenkisiä, kaikki yhtiömme keskittyvät genreihin, jotka ovat suoratoistoystävällisiä. Uskon, että striimausmenestys on yhä enemmän perusvaatimus myös jopa lineaariin tilattaville ohjelmille”, kertoo Joonas Hytönen.

Vuoden ikäinen Take Two Studios jatkaa strategiansa toteuttamista perustajiensa Eero Hietalan (hpj) ja Lasse Koskisen (tj) sekä operatiivisenä johtajana ja osakkaana toimivan Sara Norbergin johdolla keskittymällä kotimaisille ja kansainvälisille yleisöille suunnattuihin draama- ja dokumenttituotantoihin. Ensimmäiset tuotannot, Neloselle toteutettava Lahti 2001 -draamasarja ja vielä julkistamaton dokumenttisarja CMorelle, ovat tuotannossa ja useita tv-sarjoja ja elokuvia on pitkällä kehittelyputkessa.

”Intervision sijoitus takaa meille kaipaamamme kehitysresurssit ja mahdollistaa kasvuhakuisen strategian toteuttamisen. Samalla yhteistyö suuresti arvostamiemme kollegoiden Seppäsen, Tynkkysen ja Hytösen kanssa tuntuu erittäin luontevalta ja innostavalta. Malli, jossa olemme itsenäisiä yrittäjiä osana laajempaa yhteisöä, on juuri se, mitä haimme”, kertoo Take Two Studiosin toimitusjohtaja Lasse Koskinen.

Järjestelyn jälkeen Intervisio on vähemmistöosakkaana sekä Podzilla Studiosissa että Take Two Studiosissa. Tämän lisäksi Podzilla Studios ja Take Two Studios omistavat toisistaan ristiin vähemmistöosuuden. Intervision Antti Seppänen tulee hallituksen jäseneksi sekä Podzillaan että Take Two Studiosiin. Joonas Hytönen on kutsuttu Take Two Studiosin ja Lasse Koskinen Podzilla Studiosin hallituksen jäseneksi.

Allianssi parantaa kaikkien yhtiöiden kykyä vastata audiovisuaalisen markkinan murroksen synnyttämiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Tuotantoyhtiöt tekevät yhteistyötä tapauskohtaisesti myös ohjelmien kehityksessä, myynnissä, levityksessä, oikeuksissa ja tuotannossa sekä jakavat toisilleen strategista ymmärrystä ja markkinatietoa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.